İçerik:
MHRS randevu alma seçeneği birçok insanın hayatını kolaylaştıran bir seçenektir. Teknolojinin gelişmesi ve değişmesi hayatımıza birçok yeniliğin gelmesini ve bu yeniliklerin hayatımıza yerleşmesini sağladı. Her şeyin internet üzerinden tek tıkla dakikalar içinde halledilmesi hem vakit kaybetmemizi önlüyor hem de zahmete girmeden her işlemimizi tamamlamamızı sağlıyor. Telefonumuza, tabletimize ve bilgisayarımıza kolayca indirebileceğimiz birçok uygulama aracılığıyla işlemlerimizi halledebiliyoruz. MHRS randevu al sekmesi üzerinden hastane randevularımızı kolayca alabiliyoruz. Hastanelerin her daim yoğun olması dolayısıyla randevu almak için sabah erken saatlerde hastaneye gitmek uzun ve yorucu bir süreç haline geliyor. Bu nedenle MHRS uygulamasının oldukça önemli bir uygulama olduğunu söylemek mümkün.
MHRS Nedir?
Açılımı “Merkezi Hekim Randevu Sistemi” olan MHRS, hastaların sağlık bakanlığına bağlı olan tüm sağlık kuruluşlarından randevu almalarını sağlayan bir sistemdir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi aracılığıyla alınan randevuların hastanelerde alınan randevulardan bir farkı yoktur. Bununla birlikte, randevunun kolayca alınması ve ekstra hiçbir işleme gerek kalmaması dolayısıyla pratik bir kullanıma sahip olduğu söylenebilir. Uygulama akıllı cep telefonlarına indirilerek ya da web sitesi üzerinden kolayca kullanılabilir. Türkiye’de oldukça yaygın bir kullanıma sahiptir ve bu uygulama sayesinde hastane randevularında yaşanan yoğunluk ve girişlerde görülen kuyruklar azalır. Merkezi Hekim Randevu Sistemine erişebilmek için tek seçenek internet değildir. Telefondan yapılacak çağrılar aracılığıyla da sistem kullanılabilir.
MHRS Üzerinden Nasıl Randevu Alınır?
MHRS randevu almak için Google üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemi web sitesine girebilirsiniz. Açılan ekranın sağ üst köşesinde bulunan “randevu al” sekmesine tıklayarak giriş yapmanız gerekir. Bu sekmeye tıkladıktan sonra açılan ekranda giriş yapmanız istenecek. Eğer siteme daha önce üye olduysanız T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Sisteme daha önce üye olmadıysanız üye olma işlemini tamamlayabilir ya da ekranda göreceğiniz “e-Devlet ile giriş” sekmesine tıklayarak sisteme e-devlet üzerinden giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra açılan ekranda “hastane randevusu al” sekmesine tıklamanız gerekir. Bu sekmeye tıkladığınızda karşınıza “genel arama” ve “konuma göre arama” olmak üzere iki farklı seçenek çıkacaktır. Konuma göre arama yapmayı tercih ederseniz size en yakın hastaneyi bulmak için “klinik seçiniz” sekmesinden klinik seçimi yapmanız gerekir. Bu sekmeyi kullanmak için cihazınızın konum iznini açmış olmanız gerekir. Böylece sistem konumunuzu tespit ederek size en yakın hastaneyi gösterecektir. Genel arama sekmesine tıklarsanız il, ilçe, klinik seçimi yaparak “randevu ara” sekmesine tıklamanız gerekir. Karşınıza çıkan ekranda doktor isimleri, hastane, en erken tarih ve poliklinik numarası gibi tüm detaylar listelenir. Doktor seçimini yaptıktan sonra seçtiğiniz doktorun adına tıklamanız yeterlidir. Doktor seçiminin ardından randevu saatini seçmeniz gerekir. Dolu olan randevu saatleri boş olan randevu saatlerinden farklı bir renkte olur ve bu saatlere tıklasanız da seçemezsiniz. Size en uygun tarihi ve saati seçip son bir kez detaylara göz attıktan sonra en altta bulunan “randevu onayla” sekmesine tıklayarak randevunuzu oluşturabilirsiniz. Randevunuzu oluşturduktan sonra anasayfa üzerinden görüntüleyebilir, yine anasayfa üzerinden iptal edebilirsiniz.
MHRS Müşteri Temsilcisi
MHRS müşteri temsilcisine bağlanmak için “Alo 182” hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bu hizmet Merkezi Hekim Randevu Sistemine bağlı bir hizmettir. Mobil uygulama ya da web sitesi üzerinden randevu alamıyorsanız 182 numarasıyla müşteri temsilcisine bağlanabilirsiniz. Müşteri temsilcisi size T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı, hangi şehirde olduğunuzu, hangi şehirdeki hangi hastane ve hangi poliklinikten randevu almak istediğinizi soracaktır. Size uygun olan tarihleri ve günleri belirtip seçim yapmanızı isteyecektir. Size uygun olan tarihi ve saati seçtikten sonra size o tarih ve saatte randevu oluşturduğunu, işlemi onaylayıp onaylanamadığınızı soracaktır. “Onaylıyorum demeniz randevunuzun oluşturulması için yeterlidir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi bünyesinde müşteri temsilcisi olmak isteyenlerin sayısı da oldukça fazladır. Bunun için belirli aralıklarla belli şehirlerde başvurular açılır ve değerlendirmeler yapılır.
MHRS Müşteri Temsilcisi Başvurusu Nasıl Yapılır?
MHRS müşteri temsilcisi başvurusu yapmak için ilk yapmanız gereken iş ilanları takip etmek olmalıdır. MHRS için aktif hale getirilen iş ilanları genellikle AssisTT tarafından yayınlanır. İş ilanları İŞKUR web sitesi üzerinden takip edilebilir. Her ihtimale karşı kariyer.net gibi iş ilanlarının yayınlandığı sitelerden ve uygulamalardan da takip edilmelidir. Merkezi Hekim Randevu Sistemi sağlık bakanlığına bağlı olduğu için bu alanda çalışmak isteyenlerin KPSS sınavına girmiş olmaları gerekir. KPSS için belirlenen baraj puanının üstünde bir not almak mülakatlara girmek için yeterlidir. İlk etapta adayların KPSS sonrası iş ilanının açılmasını beklemesi ve iş ilanı aktif hale gelince başvurması yeterlidir. Başvurudan sonra başvurusu olumlu kabul edilen adaylar mülakatların yapılacağı yere davet edilirler. Yazılı sınav olarak KPSS şartı bulunsa da KPSS notu yeterli olduğu halde mülakatta elenen adaylar işe başlamaya hak kazanamaz. Bu nedenle KPSS ve mülakat sınavına iyi hazırlanmak oldukça önemlidir. Mülakatta işe uygun olduğu düşünülenler kısa sürede işe başlarlar ve MHRS randevu al seçeneği yerine Alo 182 hattına bağlanan hastaların randevularını oluştururlar. MHRS bünyesinde müşteri temsilciği yapanlar özel şirketlerin çağrı merkezi departmanında çalışan müşteri temsilcilerine oranla daha yüksek bir maaş alırlar.
Hastane Randevusu Sadece MHRS Üzerinden mi Alınır?
Hastane randevusu almak için tek seçenek MHRS değildir. Randevunuzu hastanelere giderek hasta kayıt bölümünden oluşturabilirsiniz. İşlem sırasında sizden kimliğiniz istenecek ve işleminiz kısa sürede halledilecektir. Hastaneler çok yoğun olduğu için MHRS üzerinden randevu oluşturmak daha zahmetsiz ve daha pratiktir. Dilerseniz randevu oluşturmak için MHRS uygulamasını telefonunuza indirebilir ya da web sitesi üzerinden giriş yapabilirsiniz. Alo 182 üzerinden de randevu oluşturmanız mümkün. MHRS üzerinden sadece sağlık bakanlığına bağlı olan hastanelerden randevu alabileceğinizi unutmamalısınız. Özel klinikler ve sağlık bakanlığına bağlı olmayan özel hastaneler için MHRS üzerinden randevu alamazsınız.
Hastane Danışmanı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hastane danışmanı olmak için ihtiyaç olması durumunda hastaneler tarafından açılan iş ilanlarına başvurmanız gerekir. Hastanede hasta kayıt ve hasta danışma çalışanı olmak için İŞKUR ilanlarını takip etmek gerekir. Devlet hastanelerinde hastane çalışanına ihtiyaç olması durumunda hastanelerin web siteleri üzerinden ya da İŞKUR üzerinden başvurular alınabilir. Aynı zamanda temizlik görevlisi olarak çalışmak için de İŞKUR ilanlarını ve hastanelerin web sitelerini kontrol etmek gerekir.
Hastane Çalışanlarının Maaşları Ne Kadar?
Hastane çalışanlarının maaşları şöyle sıralanabilir;
- Yataksız tedavi kurumlarında çalışan temizlik görevlilerinin maaşları 5000 ila 5500 TL arasında değişebilir.
- Güvenlik görevlisi olarak çalışanların maaşları 5500 ila 6000 TL arasında değişebilir.
- Tıbbi sekreter olarak çalışanların maaşları 6000 ila 6500 TL arasında değişebilir.
- Hastane danışmanı olarak çalışanların maaşları 6000 ila 6500 TL arasında değişebilir.
- Hasta kabul çalışanlarının aylık maaşları 6000 ila 6500 TL arasında değişebilir.
MHRS bünyesinde müşteri temsilcisi olarak çalışanların maaşları asgari ücretin üzerinde olabilir. Bu pozisyonun rahat bir pozisyon olduğu söylenebilir. Bu işte tek yapılması gereken MHRS randevu al seçeneği yerine Alo 182 üzerinden bağlananların randevularını oluşturmak oluyor.